Slovenská liga klubov - západ

28.05.2014 10:25

Počas víkendu 24. - 25.5.2014 sa v Pezinku na Sobodrome uskutočnila západoslovenská kvalifikácia Slovenskej ligy klubov. Moped Modra hral s klubmi Spiders Pezinok, KPPS Šaľa, Klap Senec a La Boule Modra systémom každý s každým o dve postupové miesta do finálového kola ligy. Hneď v sobotu sme nastúpili proti La Boule. Dubanovci nás najskôr vyškolili v trojiciach a ako sa ukázalo, bolo to pre nás osudové, lebo dve výhry v dvojkách nám už nám na víťazstvo nemohli stačiť. Moped vs. La Boule - 2:3. Po jednokolovom prestoji nás čakal najťažší západoslovenský súper Spiders Pezinok. Opäť sme nezvládli trojky a tak sme znova museli zabrať vo dvojiciach. Tentokrát to však bolo oveľa vyrovnanejšie a napínavejšie. O víťazstve Spiderov v podstate rozhodla jedna guľa vo vyrovnanom zápase Katka Slamená, Roman Chalama vs. Marek Sobolič, Diana Soboličová (12:13) a tak sme o chlp prehrali 2:3.

Do druhého dňa sme nastupovali s odhodlaním vyhrať aspoň jeden zápas trojíc proti Klapu a tak sme zostavy trochu premiešali. Oplatilo sa. Po trojkách bol stav 1:1 a vo dvojkách stačilo vyhrať dva zápasy z troch. To sa podarilo a konečne sme si tak mohli pripísať víťazstvo nad Klapom 3:2. Do posledného zápasu proti KPPS sme však už nastupovali s vedomím, že Dubanovcov z La Boule ani v prípade ich prehry s Klapom nemáme šancu dobehnúť a tak sme proti KPPS v boji o nepostupové tretie miesto dohrali viac-menej v rekreačnom duchu 0:5. Celkovo sme teda proti súperom hrali s jednou výhrou a tromi prehrami, čo nám vynieslo konečné 4. miesto v západoslovenskej skupine.

Celkový dojem z dvojdňovej ligy nám to ale nepokazilo. Nikto to s nami nemal príliš ľahké a dvojdňová liga náš klub poučila a stmelila ako tím. Už teraz sa tešíme na SLK 2015. Spiderom a La Boule želáme, aby to vo finále proti Žilpeku a Guliverom dotiahli čo najvyššie.

Moped - zostava:

A. Juranová, L. Dubanová, J. Mach, Z. Motáčková, K. Slamená, S. Guštafík, R. Chalama, P. Papp

Výsledky západoslovenskej kvalifikácie SLK:

1. Spiders - 4:0

2. La Boule - 3:1

3. KPPS - 2:2

4. Moped - 1:3

5. Klap - 0:4